Reisgemak

Een koersvaste lichtgewicht

Vrijwel iedere auto kan de iCamp trekken. Dat komt door het lage eigen gewicht van de iCamp: slechts 538 kilogram. De iCamp komt met een hoogte van 1,21 meter niet boven uw auto uit. In combinatie met het lage gewicht zorgt dat voor een minimale toename van het brandstofverbruik.
Het onderstel (chassis) is van Al-ko. Een gerenommeerd bedrijf met een hoge standaard op het gebied van aanhangers. Vooral op gebied van veercomfort. De oplooprem zorgt ervoor dat de iCamp mee remt zodra u afremt. Dat rijdt wel zo soepel.

Geen extra aanhanger rijbewijs nodig

Het chassis heeft een 1.000 kilogram as wat ‘terug-gekeurd’ is naar 750 kilogram. Daardoor is alleen een witte kentekenplaat nodig met hetzelfde kenteken als uw auto. Goed om te weten is dat u voor een witte kentekenplaat u geen apart rijbewijs nodig heeft. En dat u de iCamp mogelijk niet apart hoeft te verzekeren. De code ‘AF’ op de groene kaart van uw auto geeft aan dat een aanhanger automatisch is meeverzekerd op uw autoverzekering. Het verdient altijd wel aanbeveling om uw verzekeringsmaatschappij te informeren over de iCamp.
Het is mogelijk om een geel kenteken op de iCamp aan te vragen, mocht u dat wensen.

Geen extra buitenspiegels

De iCamp is slechts 1,75 meter breed. Net zo breed of zelfs smaller dan iedere moderne auto, ook kleine auto’s. Als de auto ergens tussendoor kan, dan volgt de ICamp probleemloos. U heeft geen extra brede buitenspiegels meer nodig. Ook kijkt u gemakkelijk over de iCamp heen via uw binnenspiegel.
Een extra reden om te melden dat de iCamp op alle gebied voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Het Al-ko extra verzwaarde onderstel (1.000 kilogram as) levert daarin een belangrijke bijdrage.
De iCamp heeft links en rechts reflectoren met zijlichten die ervoor zorgen dat u bij het achteruitrijden goed kunt zien of de iCamp naar links of rechts uitwijkt.

Een koel drankje onderweg

Onderweg, als u wilt pauzeren, hoeft u het dak niet open te maken om de keuken uit de zijkant te schuiven. U kunt meteen beginnen met een maaltijd te bereiden op het vierpits gasstel. In een handomdraai haalt u de tafel en de stoelen uit het extra brede luik aan de buitenzijde. Voor u het weet zit u al gezellig te tafelen.
Alleen een gekoeld drankje nodig? Ook dat kan zonder dat het dak omhoog hoeft. Als u het dak wel omhoog wil zetten, dan kan dat uiteraard ook. Met de afstandsbediening is dat in 28 seconden gefikst.
Onder de uittrekbare keuken zit een omgevingslampje die er voor zorgt dat u in het donker zicht op de grond aan de zijkant van de iCamp.

Buitenland

In Frankrijk mag u met de iCamp 130 km/uur rijden. En dat kan ook. U heeft niet eens door dat de iCamp achter uw auto hangt. De iCamp is zeer koersvast. Een anti-slinger koppeling is overbodig. In Duisland is het, indien u 100 km/uur wilt rijden toch verplicht en tegen meerprijs leverbaar.

Alle specificaties over maten, gewichten en materialen

Print deze pagina